Politie grijpt in bij treffen tussen groepen jongeren

zondag 20 oktober 2013

Haarsteeg - De politie heeft zondag rond 02.00 uur ingegrepen bij een treffen op De Hoeven tussen twee groepen van enkele tientallen jongeren. Agenten hielden twee jongens aan (20 jaar uit Elshout en 16 jaar uit Haarsteeg). Twee agenten raakten gewond.

Politieagenten zagen dat twee grote groepen met jeugdigen kennelijk deconfrontatie met elkaar zochten. Terwijl ze bezig waren de groepen uit elkaar tehouden, ging een aantal jongens met elkaar op de vuist. De politie hield de manuit Elshout aan. Hij verzette zich hevig, zelfs toen hij uiteindelijk geboeidwas. Er waren meerdere agenten nodig om deze man onder controle te krijgen.Tijdens deze aanhouding kreeg een agent enkele klappen en brak hij zijn pink.

Door de linie

Andere agenten hadden inmiddels een linie gemaakt om huncollega's vrije werkruimte te geven en om de twee groepen van elkaar weg tehouden. Een jongen uit Haarsteeg probeerde echter door die linie heen te breken,maar agenten wisten dit te voorkomen. Hijwerd aangehouden, maar ook hijverzette zich flink. Een politieman raakte tijdens het tumult gewond aan zijnhoofd.

Rust wedergekeerd

Het lukte de agenten uiteindelijk om de twee groepen van elkaar weg tedrijven, waarna de rust wederkeerde. Beide verdachten zijn afgevoerd naar hetpolitiebureau en ingesloten. De gewonde agenten doen aangifte.

Waarom de groepen de confrontatie zochten is vooralsnog onduidelijk. De politiesluit niet uit dat drankgebruik mede debet aan het geweld was. De politie doetonderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bruchem | 112 alarmeringen Bruchem | Goedkoop Tanken in Bruchem | Supermarkten in Bruchem | Weerbericht Bruchem