Groot amfetaminelaboratorium ontdekt

vrijdag 17 april 2015

Zaltbommel - De politie heeft in haar aanpak tegen synthetische drugs en hennep op dinsdag 14 april een groot amfetaminelab in Zaltbommel opgerold. Het laboratorium was bij de inval nog actief. De politie trof ruim 6000 liter chemisch afval aan en heeft het laboratorium ontmanteld. Op het terrein bevond zich ook een bestelbus dat van diefstal afkomstig was. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de politie onderzoekt de zaak verder.

Het laboratorium was verborgen achter het bedrijf van eenautohandelaar. In diverse containers en vrachtwagenaanhangers lagen materialenen chemicalin om de amfetamine (speed) te produceren. Waaronder een groteproductieketel met een capaciteit van 700 liter. Een dergelijke grote ketel voorde productie voor amfetamine is niet eerder in Nederland aangetroffen. Daarnaastzijn grote hoeveelheden drugsafval aangetroffen.

Op basis van de aangetroffen goederen schat de politie dat inhet laboratorium rond de 5000 kilo amfetaminepasta is geproduceerd. Dit heefteen marktwaarde van tussen de twintig en dertig miljoen euro.

Medewerkers van het LFO (Landelijke Faciliteit OndersteuningOntmantelen) hebben onderzoek naar het drugslab gedaan en gezorgd voorontmanteling. De vaten en jerrycans met chemicalin zijn door eengespecialiseerd bedrijf veilig afgevoerd voor vernietiging. De eigenaren van hetterrein zijn door de politie verhoord.

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de TaskforceBrabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe teroepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is devermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat omillegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te makenvan legale diensten zoals transport, opslag, financin, vergunningen enhuisvesting.

Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD,Belastingdienst en openbaar ministerie. Zij werken nauw samen met gemeenten,provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondereopsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminelesamenwerkingsverbanden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bruchem | 112 alarmeringen Bruchem | Goedkoop Tanken in Bruchem | Supermarkten in Bruchem | Weerbericht Bruchem